• ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  με εγγυημένα αποτελέσματα ίασης

  Η άρτια χειρουργική τεχνική, που βασίζεται στη γνώση και το ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο στελεχώνεται, η ομάδα του χειρουργείου, είναι η εγγύηση για την επιτυχία και την ίαση της νόσου.

  Dr. ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

  Ορθοπεδικός Χειρουργός

 • ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

  Sample Subheading

  Είναι απαραίτητη για να κατανοηθεί πρωτίστως μια πάθηση ώστε κατόπιν να μπορεί να θεραπευτεί ακολουθώντας είτε τη συντηρητική είτε τη χειρουργική οδό.

  Dr. ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

  Ορθοπεδικός Χειρουργός

 • ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Sample Subheading

  Η πρώτη προσέγγιση με τον ασθενή, η λήψη ενός καλού ιστορικού καθώς και η εξέταση της πάσχουσας περιοχής, αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για τον στοχευμένο και σωστό προγραμματισμό των εξετάσεων που θα χρειαστούν για την πλήρη ταυτοποίηση της νόσου.

  Dr. ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

  Ορθοπεδικός Χειρουργός

 • ΥΓΙΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

  Sample Subheading

  Είναι το σύνολο των καλών λειτουργιών. Απαιτεί την ευαισθησία από τον ασθενή για θέματα πρόληψης, αλλά και τη σωστή θεραπευτική προσέγγιση του ιατρού για την αντιμετώπιση της νόσου.

  Dr. ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

  Ορθοπεδικός Χειρουργός

Previous
Next

ΓΑΓΓΛΙΟ

                                                          ΓΑΓΓΛΙΟ

 

Πρόκειται για σφαιρική συσσώρευση υγρού που παράγεται από θύλακο ή τενόντιο έλυτρο. Δεν είναι όγκος γιατί δεν περιέχει κύτταρα, αλλά ούτε και κύστη γιατί δεν περικλείεται από ενδοθήλιο. Πρόκειται για ψευδοκύστη που περιέχει υαλουρονικό όξύ, ένα βλενοπολυσακχαρίτη που φυσιολογικά βρίσκεται στο αρθρικό υγρό.

Μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία αλλά οι πιο συνηθισμένες εντοπίσεις είναι η ραχιαία και παλαμιαία επιφάνεια του καρπού και η μέση γραμμή του δακτύλου.

Ανάλογα το μέγεθος τους και την εντόπισή τους μπορεί να προκαλούν αισθητικό πρόβλημα, ή και πόνο όταν έρχονται σε επαφή με αισθητικό κλάδο νεύρου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η παρακέντηση με βελόνη δεν είναι αποτελεσματική, ειδικά στις περιπτώσεις που το υαλουρονικό οξύ έχει μεγάλο ιξώδες.

Οι εγχύσεις κορτιζόνης δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν ιδιαίτερα την εξέλιξη

Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική, ειδικά στις περιπτώσεις, με ευμεγέθη ή επώδυνα γάγγλια.

Οι υποτροπές δεν είναι σπάνιες.